Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lekka zupa z owocami morza"
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 160
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 32
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 71
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 44
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 160
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 32
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 71
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 44
Składniki
Warzywa obierz i umyj. W garnku rozgrzej oliwę, wrzuć posiekane czosnek i cebulę, zeszklij. Zalej 3 szklankami wrzątku, dodaj pokrojony seler naciowy, koper włoski, por, skórki z pomarańczy, całe marchewki. Gotuj do miękkości pod przykryciem.
Ryby wyfiletuj, obierz ze skóry, kręgosłupy z głowami odłóż na bok. Krewetki wypłucz, obierz z pancerzyków i głów (nie wyrzucaj). Z bulionu wyłów marchewki, odłóż, a do wywaru wrzuć rybie kręgosłupy z głowami oraz pancerzyki i głowy krewetek. Gotuj kolejne 10 minut.
Filety rybne i obrane ziemniaki pokrój w kostkę. Bulion przecedź przez gazę, dopraw solą i pieprzem, dodaj szafran, podgrzej. Na gorący wrzuć ziemniaki i kawałki ryby, gotuj na małym ogniu tylko kilka minut. Wrzuć pokrojoną marchewkę, krewetki i wypłukane mule. Gotuj tylko ok. 3 minut, aż mule się otworzą. Podawaj z koperkiem.
• 40 minut • dla 4 osób • cena 73 złŹródło: Show