Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lekka zupa z kurczakiem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 76
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 256
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 76
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 256
Składniki
Mięso umyć, ugotować w litrze rosołu, wyjąć, pokroić w paseczki. Marchewki obrać. Dymkę oczyścić. Grzyby i makaron ryżowy namoczyć.
Warzywa i grzyby pokroić, włożyć do rosołu razem z mięsem i gotować przez 10-15 minut. Dodać namoczony makaron. Imbir obrać, zetrzeć na drobnej tarce, dodać do zupy.
Skrobię rozrobić w niewielkiej ilości zimnej wody, wlać do zupy i zagotować, mieszając. Jajko roztrzepać z kilkoma łyżkami wody, wlać do zupy, zamieszać, by się ścięło.
Zupę doprawić do smaku sosem sojowym, olejem sezamowym oraz sosem chili, posypać dymką.
Grzyby shitake najlepiej wcześniej namoczyć, nawet przez całą noc, następnie odciąć ogonki i wyrzucić, ponieważ są bardzo twarde.Źródło: Twoje Imperium