Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lekka zupa z kalafiora"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 59
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 92
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 154
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 29
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1126
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 536
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 59
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 92
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 154
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 29
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1126
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 536
Składniki
Kalafior umyj, podziel na różyczki. Ziemniaki obierz, pokrój w niezbyt dużą kostkę. Zagotuj bulion i włóż do niego różyczki kalafiora oraz ziemniaki. Gotuj na średnim ogniu, aż warzy- wa zmiękną. Zupę zestaw z ognia. Do miseczki włóż żółtka, wlej 150 ml śmie- tanki kremówki, dokładnie wymieszaj. Przelej do zupy. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
W tym czasie przygotuj łososiowe kluseczki. Łososia umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Drobno posiekaj lub rozdrobnij blenderem. Przełóż do miski, dodaj posiekaną natkę pietruszki, 25 ml śmietanki kremówki oraz białko. Dokładnie wymieszaj lub zmiksuj.
Pozostałą śmietankę ubij na sztywno. Dodaj do masy rybnej, delikatnie wymieszaj łyżką. Dopraw do smaku gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem. W garnku zagotuj wodę; gdy zacznie wrzeć – posól.
Dwoma łyżkami uformuj z masy niewielkie kluseczki i wrzucaj je na gorącą wodę. Aby masa łatwiej się formowała, za każdym razem łyżki maczaj w zimnej wodzie. Kluseczki gotuj na małym ogniu ok. 5 min. Zupę przelej na talerze, włóż do niej łososiowe kluseczki.
50 minut. Porcja: 400 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie