Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lekka zupa krem z kalafiora i selera"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 359
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 96
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 47
Polecam.
Odsłon: 58
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 359
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 96
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 47
Polecam.
Odsłon: 58
Składniki
Cebulę pokrój w kostkę, seler naciowy w plasterki. Usmaż je na rozgrzanej oliwie z listkami świeżego tymianku. Posól, popieprz, wymieszaj. Dodaj różyczki kalafiora. Podsmażaj przez chwilę i zalej bulionem. Gotuj 20 minut, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec wrzuć kawałki jabłka ze szczyptą curry. Gotuj kilka minut i zmiksuj na krem. Podawaj z listkami świeżego tymianku i śmietaną, np. do szaszłyków.
• 25 minut • dla 4 osób • cena ok. 9 złŹródło: Show