Lekka zupa grzybowa

Lekka zupa grzybowa
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: zabecka
Odchudzona wersja tradycyjnej zupki grzybowej. Równie pyszna i aromatyczna!!!!

Składniki

  • grzyby leśne
  • mała cebula
  • mała marchewka
  • mała pietruszka
  • mały kubek jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz
  • 2 małe ziemniaki
  • ziele angielskie
  • liść laurowy

Przygotowanie

  1. Grzyby oczyścić, pokroić, zalać wodą i zagotować.
    Cebule pokroić w drobna kostkę i wsypać do grzybów.
    Marchew i pietruszkę zetrzeć na grubych oczkach i dodać do zupy.
    Pogotować wszystko, żeby grzyby doszły.
    Ziemniaki pokroić w kostkę i dołożyć do reszty razem z zielem angielskim i liśćmi laurowymi.
    Gdy ziemniaki będą już miękkie podbić zupę jogurtem, doprawić solą i pieprzem.
    Dla smaku można dodać kilka kropel soku z cytryny.
    Smacznego!

Komentarze do przepisu (3)

SlodkoSlodka83 21 września 2018
Pyszna :-)
Maudie 25 września 2018
Zjadłabym...
kucharka-amatorka 04 października 2018
Zupa grzybowa - moja ulubiona.
Składniki
  • grzyby leśne
  • mała cebula
  • mała marchewka
  • mała pietruszka
  • mały kubek jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz
  • 2 małe ziemniaki
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
Składniki