Lekka kalafiorowa

Lekka kalafiorowa
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Uwielbiam zupy. Czasami zastępują mi one cały obiad. Rozgrzewają, sycą, a przy odpowiednim przygotowaniu nie zawierają bardzo dużej ilości kalorii. Taką zupą jest lekka kalafiorowa.

Składniki

  • 1 opakowanie mrożonego kalafiora
  • 3 sztuki ziemniaków
  • 3 sztuki marchewki
  • 1,5 litra wywaru warzywnego
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 1 opakowanie naturalnego gęstego jogurtu
  • przyprawy: sól, pieprz, kozieradka, liść laurowy, ziele angielskie, płatki chili

Przygotowanie

  1. zupę gotujemy na wywarze warzywnym, wrzucamy najpierw pokrojone ziemniaki i marchewki, później kalafiora; doprawiamy do smaku, a na koniec dodajemy jogurt, natkę pietruszki i płatki chili

  2. całość przepisu na http://www.pojdziewcycki.pl/

Komentarze do przepisu (2)

larnaka 09 grudnia 2016
ja takie zupki robię na gotowych bulionach, super wychodzą nawet na warzywnych krakusa. żeby mieć swój wywar... Czytaj całość »
ja takie zupki robię na gotowych bulionach, super wychodzą nawet na warzywnych krakusa. żeby mieć swój wywar niestety trzeba poświęcić na to kila dobrych godzin a czasu nie ma :(
PojdzieWcycki 09 grudnia 2016
tak to prawda, ale można ugotować za jednym razem dużo wywaru i później zamrozić np. w woreczkach do lodu.... Czytaj całość »
tak to prawda, ale można ugotować za jednym razem dużo wywaru i później zamrozić np. w woreczkach do lodu. zyskujemy własne kostki rosołowe, zdrowie i smak
Składniki
  • 1 opakowanie mrożonego kalafiora
  • 3 sztuki ziemniaków
  • 3 sztuki marchewki
  • 1,5 litra wywaru warzywnego
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 1 opakowanie naturalnego gęstego jogurtu
  • przyprawy: sól, pieprz, kozieradka, liść laurowy, ziele angielskie, płatki chili
Składniki