Leczo mojej mamy

Przepis dnia 2008-05-17
Leczo mojej mamy
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: wellina
szybkie i pożywne danie na ciepło

Składniki

Przygotowanie

  1. W dużym garnku /patelni/ rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę pokrojoną w piórka.Kiedy się zeszkli dodajemy kiłbasę i marchewkę pokrojona w plasterki , następnie /gdy się przesmażą/ paprykę i cukinię /jeśli jest młoda nie obieramy ze skórki i kroimy w kostkę/. Po krótkiej chwili podlewamy woda /ok. 1 szklanki/ i dusimy pod przykryciem jakieś 15 minut. Dodajemy liść laurowy, zielę andielskie, zmiażdżony czosnek, paprykę słodką i majeranek. Dusimy nadal jakieś 5 minut. Gdy warzywa już są miękkie dodajemy starte na tarce, obrane ze skórki jabłko i pokrojone w kostkę pomidory. Na koniec dolewamy ocet winny i dodajemy koncentrat pomidorowy. Gdy wszystko sie zagotuje danie jest gotowe do spożycia.

Komentarze do przepisu (8)

dzikoo 12 maja 2008
Ojej! Leczo! Jak ja lubie leczo!
sewar 27 lipca 2008
ewentualnie zamiast kiełbasy parówki wkrojone też są dobre i koniecznie pieczarki dorzucić w kostkę pokrojone
Konto usunięte 12 września 2008
a gdzie pomidory ? toz to podstawa
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki