Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 219
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 766
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1813
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 237
Polecam.
Odsłon: 286
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 219
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 766
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1813
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 237
Polecam.
Odsłon: 286
Składniki
W garnku na małym ogniu podsmażyć na odrobinie oleju cebulę pokrojoną w pół księżyce aż będzie złota.
Paprykę umyć, opróżnić z pestek i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka z cebulą, dodać trochę wody i dusić pod przykryciem.
Kiełbasę pokroić w kostkę i również dodać do garnka, wymieszać. Dosmaczyć szczyptą soli i dusić pod przykryciem aż papryka będzie miękka.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę - dodać do garnka. Całość wymieszać.
Gdy papryka będzie miękka to zagęścić wodą z mąką, czyli: ok 200 mililitrów zimnej wody z 2 łyżkami mąki - roztrzepać trzepaczką żeby nie było grudek i całość zagęścić .
Dosmaczyć vegetą i 2 łyżeczkami przecieru pomidorowego.
Jeśli po spróbowaniu będzie czegoś brakować to dosmaczyć tymi samymi składnikami co wcześnie: solą, vegetą bądź przecierem pomidorowym.
SMACZNEGO... ;-)