Kwaśnica z kiełbasą

Kwaśnica z kiełbasą
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Pyszna i sycąca. Idealna propozycja na rozgrzewający obiad.

Składniki

Przygotowanie

  1. Żeberka zalej 2,5 l wody. Dodaj liście i ziele. Zagotuj. Kapustę posiekaj, zalej szklanką wody i gotuj do czasu aż zmięknie. Marchew obierz i zetrzyj na grubych oczkach. Dodaj do mięsa, gotuj przez pół godziny. Kiełbasę pokrój w półplasterki, cebulę w kostkę. Podsmaż na patelni do czasu aż się zeszkli. Obrane ziemniaki pokrój w kostkę. Do zupy dodaj kiełbasę i cebulę. Gotuj przez kwadrans. Dodaj ziemniaki, gotuj jeszcze przez 15 minut. Dołóż kapustę, chwilę gotuj. Dopraw do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Dopraw majerankiem.

Składniki
Składniki