Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
doskonałe danie na zimowe wieczory
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 726
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 88
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 726
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 88
Składniki
żeberka pokroić na kawałki,włożyć do garnka,dodać lekko przesiekaną kapustę,pokrojone w kostkę jarzyny,liście laurowe,ziele,zalać 3lwody,gotować na wolnym ogniu do miękkości
gdy żeberka będą odchodzić od kości,w osobnym garnku w osolonej wodzie ugotować ziemniaki
na patelni zrobić z masła i mąki jasną zasmażkę,rozprowadzić odrobiną przestudzonej wody spod ziemniaków,wlać do garnka z żeberkami,zagotować,doprawić do smaku,podawać z odcedzonymi ziemniakami