Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kiszona kapusta smakuje rewelacyjnie i jest wyjątkowo delikatna!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 926
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 926
Składniki
Zupa powinna się w sumie gotować ponad godzinę. Najpierw do zimnej wody dodałam wędzone kości, liście i ziele. Od zagotowania liczyłam czas. Po pół godzinie dodałam obrane i pokrojone ziemniaki i obrane i starte warzywa, cebulę pokroiłam w kostkę. Młoda kiszona kapusta nie wymaga podgotowania. Dodałam ją w sumie po godzinie czasu od zagotowania, razem ze startymi na tarce pomidorami- wtedy skórka zostaje. Wcześniej wyjęłam kości i je obrałam z mięsa, mięso dodałam z powrotem do zupy. Dodałam też kminek i przetarty majeranek i całość dla przemieszania smaków jeszcze gotowałam pięć minut. Teraz można poczekać, aż kwasek z kapusty przejdzie i można później zupę dosolić, a gdy jest zbyt kwaśna dodać łyżeczkę cukru. Po wyłączeniu ognia dodałam dla koloru i na trawienie koperek.
Smak kwaśnicy ma młodej kiszonej kapuście jest wprost obłędny! Smacznego :)