Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 34
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 119
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 115
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 34
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 119
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 115
Składniki
Mięso ugotować do miękkości w 3 szklankach wody, dodać bulion w kostce oraz vegetę. Wywar przecedzić, mięso pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać tłuszcz, dodać mąkę, smażyć 2 minuty. Wlać wywar i stale mieszając doprowadzić do zagotowania. Dodać kukurydzę, mięso z kurczaka, pieprz, sól do smaku. Zupę gotować 5 minut na małym ogniu. Wlać śmietanę, wymieszać.
Podawać z dodatkiem grzanek i posypaną natką pietruszki