Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kukurydziana zupa z kalarepą"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 95
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13934
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 40
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 24
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 128
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 189
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 95
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13934
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 40
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 24
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 128
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 189
Składniki
Włoszczyznę, por i kalarepki obierz, umyj. Kalarepki pokrój w słupki. Warzywa z włoszczyzny włóż do 1 litra zimnej wody. Dołóż kalarepkę i kolby kukurydzy oraz przyprawy (bez ostrej papryki). Gotuj, aż warzywa będą miękkie. Kukurydzę, kalarepkę i warzywa z włoszczyzny wyjmij, wywar przecedź. Kalarepkę włóż z powrotem do wywaru. Dodatkowy por pokrój w plasterki i podsmaż króciutko na maśle. Dodaj do gorącej zupy.
Śmietanę wymieszaj z mąką i rozprowadź kilkoma łyżkami zupy. Wlej do garnka, gotuj przez kilka minut. Podawaj z kleksem ze śmietany, posypanym ostrą papryką.Źródło: Naj