KrupnikI na żołądkach z kaszą pęczak

KrupnikI na żołądkach z kaszą pęczak
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: POMPOLINA
pyszny i pożywny.

Składniki

Przygotowanie

  1. żołądki ugotować w wodzie, zebrać tzw męty.

  2. do wywaru dodajemy pokrojone warzywa i kasze

  3. przyprawiamy zupe do smaku (sól pieprz, maggi, jarzynka)

  4. gotujemy wszystko aż warzywa i kasza będą miękkie.

  5. na koniec dodajemy sporą ilość koperku.

  6. SMACZNEGO

Komentarze do przepisu (1)

maxymil 08 października 2013
dziś po raz pierwszy jadłem krupnik z pęczaku /zwykle kasza jęczmienna/przepis rewelacyjny ,dość długo się... Czytaj całość »
dziś po raz pierwszy jadłem krupnik z pęczaku /zwykle kasza jęczmienna/przepis rewelacyjny ,dość długo się gotowało bo żołądki potrzebują czasu ale naprawdę warto było ,przepis rewelacyjny i już na zawsze zagości na moim stole ,dziękuję i pozdrawiam
Składniki
Składniki