Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedliście kiedyś tak podany krupnik , moja babcia tak go podawała . Tradycyjny krupnik z kaszą a do tego tłuczone ziemniaki polane przesmażoną cebulką , podawała razem na talerzu lub osobno na oddzielnych talerzach. Pyszna , pożywna i sycąca zupa.Polecam.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Skrzydełka opłukaj , włóż do garnka zalej wodą i zagotuj , zbierz szumowiny. Dodaj obrane , opłukane warzywa i przyprawy . Kaszę opłukaj dodaj do zupy , dopraw solą i pieprzem , gotuj około 30 minut.
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie . Odcedź i utłuc. Cebule obierz pokrój w paski i podsmaż na rumiano na oleju .
Krupnik podaj z ugotowanymi , utłuczonymi ziemniakami polane cebulką. Możesz serwować na jednym talerzu lub osobno. Pyszna sycąca i pożywna zupa . Polecam.