Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa w smaku jest bardzo delikatna, choć aromatów w niej nie brak. Idealnie nadaje się na lekki, sycący obiad.
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 11
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 45
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7964
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 11
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 45
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7964
Składniki
Mięso myjemy, zalewamy zimną wodą (1,5 l), zagotowujemy, usuwamy szumowinę. Warzywa obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, ziemniaki w kostkę. Podsmażamy na maśle razem z zielem i liściem laurowym. Dodajemy do zupy. Gotujemy 10 min. Do zupy dodajemy kasze, zmiażdżony nożem czosnek, pokruszone kapelusze grzybów i gotujemy do miękkości kasz. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i lubczykiem.