Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny krupnik, wzbogacony delikatnym kurczakiem
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Składniki
Warzywa obrać ze skórki, umyć i osuszyć. Marchewkę i ziemniaki pokroić w kostkę, selera, pietruszkę i cebulę pozostawić w całości. Warzywa zalać 1,5 l wody. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, zagotować. Filet z kurczaka umyć, osuszyć, odciąć niepotrzebne części i pokroić w kostkę. Wrzucić do gotujących się warzyw. Gotować ok. 30-40 min. Gdy kawałki kurczaka oraz warzywa będą miękkie wrzucić opłukany pod bieżącą wodą pęczak. Gotować do momentu aż pęczak będzie miękki. Przyprawić pieprzem oraz solą. Natkę pietruszki umyć, osuszyć i drobno posiekać. Dodać do zupy.