Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna zupa w bezmięsnym wydaniu. Aromat pieprzu białowieskiego wspaniale komponuje się z pozostałymi składnikami.
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 165
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8434
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 165
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8434
Składniki
Pory kroimy w piórka. Seler, pietruszkę i ziemniaki kroimy w kostkę. Marchew w pół talarki. Kabanosy kroimy na małe kawałki. Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry, kroimy w paski. Natkę drobno siekamy. Warzywa (bez pomidorów) i kabanosy smażymy na maśle, zalewamy wrzątkiem (1,5 litra), dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, pieprz białowieski, gotujemy około 15 min. Po tym czasie wsypujemy kaszę i gotujemy do jej miękkości. Następnie dodajemy pomidory, gotujemy jeszcze 10 min. Na koniec wsypujemy natkę, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.