Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny krupnik z kaszy perłowej na wywarze z mięsa z ziemniakami i warzywami.Wersja wg. mnie.Jest po prostu bardzo pyszny.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 121
Polecam.
Odsłon: 227
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 121
Polecam.
Odsłon: 227
Składniki
Do garnka wlewamy 2 litry wody. Kości z kurczaka umyć i wrzucić do gotujacej się wody,dodać liście laurowe i ziele angielskie.W tym czasie pokroic porę w pół księżyce ,marchewkę na 4 części, łodygę selera,na 3 części.Wkładamy do wywaru z mięsa po 20 minutach. Wywar jeśli ma szumowiny ,to zebrać sitkiem. Wszystko to gotujemy 15 minut. Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę, kaszę opukać , razem z kaszą dodać do garnka i gotować do miękości czyli około 20 minut.Doprawić solą i majerankiem oraz kucharkiem.
I oto gotowa zupa krupnik ,która smakuje jak za dawnych dziecinnych lat. Jak tylko nagram filmik to wstawię linka. Smacznego!