Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i delikatna zupa pełna smaku warzyw. Polecam na poświąteczne przepełnienie.
tarka
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 218
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 513
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14152
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 218
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 513
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14152
Składniki
Skrzydło z indyka, będzie się gotowało w sumie 1,5 h do miękkości. Na 30 minut przed końcem dodaje się wszystkie składniki, warzywa starte na tarce i pokrojone w kostkę pora i cebulę. Jeszcze ziemniaki, kasza, ziele, liść, sól i pieprz. Koperek dodaje się już po wyłączeniu ognia. Mięso ze skrzydła można obrać i dodać do porcji zupy. Można zjeść na kanapce. Można też posypać wyraźnymi przyprawami i podsmażyć na patelni- jako dodatek do sałatki lub przekąska.
Smacznego :)