Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo syta i pożywna zupa idealna na te porę roku, nadaje się również na jednodaniowy obiad.
Składniki
Do dużego garnka wlać wodę, dodać liść laurowy, angielskie ziele, sól, pieprz, obraną marchew, seler, pietruszkę, oraz udko z kurczaka. Gdy warzywa są już podgotowane wyjmujemy je i kroimy na kawałki, lub ścieramy na grubej tarce, udko gotujemy do miękkości, następnie wyjmujemy i odstawiamy, by lekko przestygło nim je obierzemy.
Do wywaru z warzyw i udka, dolewamy wywar z golonka doprowadzamy do wrzenia i wsypujemy kaszę, całość gotujemy, co jakiś czas mieszając. Po 10 minutach dodajemy pokrojony w kostkę ziemniak, gdy ziemniaki i kasza dochodzą dodajemy resztę warzyw, oraz rozdrobnione mięso z udka. Całość chwilę gotujemy, dodajemy zieloną pietruszkę i majeranek, doprawiamy do smaku i wcinamy