Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wykorzystałam mięso wołowe z rosołu a także sam rosół, który został z niedzieli :)
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1826
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1826
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
Składniki
Farsz: posiekaną cebulę zeszklić na oleju, dodać do niej mięso, podsmażyć na silnym ogniu. Gdy się przyrumieni, zmniejszyć ogień i oprószyć curry, smażyć mieszając ok 5 min. Zdjąć z ognia, wbić jajka i energicznie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem a potem pozostawić do ostygnięcia. gdy farsz jest za rzadki, podgrzewać do chwili aż się odparuje.
Ciasto: na stolnicy przesiać mąkę, dodać szczyptę soli, pośrodku zrobić wgłębienie i wbić jajko, wlać olej i wodę. Zagnieść elastyczne i miękkie ciasto pierogowe, rozwałkować cienko. Pokroić na kwadraciki, nałożyć farsz i sklejać trójkątne pierożki. Gotować 10 min. w osolonej wodzie. Podawać w gorącym rosole. Smacznego