Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kremowa zupa ziemniaczana ze szpinakiem i z kiełbasą"
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 47
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 47
Składniki
Czas przygotowania: 60 minut • 4 porcje • 311 kcal/porcja • koszt: 2 zł/porcja.
Rozpuść masło na patelni. Wrzuć pokrojony drobno czosnek i chwilę podsmaż. Dodaj przygotowane wcześniej ziemniaki. Przykryj pokrywką i smaż około 30 minut na niezbyt dużym ogniu. Wystudź. Odłóż kilka kawałków ziemniaków.
Przełóż kartofle do garnka i zmiksuj. Dodaj warzywny bulion, by konsystencja zrobiła się bardziej płynna. Podgotuj. Dodaj sól, pieprz oraz listki szpinaku i odłożone wcześniej niezmiksowane ziemniaki. Gotuj jeszcze chwilę.
Pokrój kiełbasę na cienkie paski i podsmaż na patelni. Ważne, żeby były rumiane i chrupiące. Dodawaj po kilka paseczków do porcji zupy. Jeśli lubisz, możesz zabielić zupę śmietaną. Dodaj ją w garnku lub już na talerzach.Źródło: Olivia