Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kremowa zupa z gruszką"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Na rozgrzanym oleju zeszklij posiekaną cebulę.
Ziemniaki i selera obierz, a następnie pokrój. Kalafiora wyszoruj, podziel na różyczki, a imbir zetrzyj na tarce.
Wszystkie warzywa wrzuć do wrzącej wody z dodatkiem kostki rosołowej. Gotuj do miękkości.
Na koniec dołóż wyszorowane gruszki ze skórką (z wyciętymi gniazdami nasiennymi). Dodaj sól, pieprz i cynamon, po czym zmiksuj zupę ze śmietaną.
Gotowy krem udekoruj według uznania, np. wisienką kandyzowaną.
Czas: 40 min. 1 porcja = 200 kcalŹródło: Kurier TV