Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kremowa zupa z groszku"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 754
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 164
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 754
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 164
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w grubą kostkę. Szalotki obierz, posiekaj. W garnku rozgrzej masło. Podsmaż na nim ziemniaki oraz szalotki. Następnie do warzyw w garnku dodaj groszek (bez wcześniejszego rozmrażania). Wymieszaj. Zalej bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj bez przykrycia jeszcze około 20 minut.
Żółtko wymieszaj ze śmietaną. Ugotowane warzywa zmiksuj razem z wywarem na gładko. Wlej śmietanę z żółtkiem. Zupę przypraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj, mocno podgrzej, ale już nie gotuj. Gotową zupę rozlej do miseczek lub talerzy. Udekoruj listkami bazylii. Podawaj z grzankami pszennymi albo paluszkami grissini.Źródło: Naj