Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kremowa zupa z dyni"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Dynię obierz, pokrój na kawałki, pestki wyrzuć. Oczyszczoną marchew, pietruszkę i cebulę rozdrobnij.
W garnku roztop masło. Podsmaż na małym ogniu posiekany czosnek i imbir.
Po chwili dorzuć pozostałe przygotowane warzywa.
Smaż około 5 minut, po czym zalej całość bulionem.
Gotuj zupę 20 minut. Potem zblenduj ją, dopraw przyprawami oraz miodem i podawaj z jogurtem.
Czas przygotowania: 45 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 250. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax