Kremowa zupa z cukinii i orzechów nerkowca

Kremowa zupa z cukinii i orzechów nerkowca
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: FoodSafari
Pochodzące z Ameryki Południowej orzechy nerkowca to bogate źródło magnezu i potasu. Oprócz właściwości zdrowotnych orzechy te są bardzo smaczne. Dlatego słodycz cashew połączyłam z cukinią. Po ugotowaniu powstała delikatna i kremowa zupa. Przyprawiłam ją tylko delikatnie solą morską, by zachować jej subtelny i aksamitny smak. Całość idealnie uzupełni szczypiorek i uprażone nerkowce.

Składniki

  • 500 g młodej cukinii, najlepiej żółtej
  • 150 g uprażonych nerkowców
  • ząbek czosnku
  • łyżka masła
  • sól morska
  • do podania szczypiorek
  • uprażone nerkowce

Przygotowanie

  1. Do garnka wkładamy obrany ząbek czosnku, pokrojoną w kawałki cukinię, masło i uprażone nerkowce. Zalewamy wodą. Woda powinna zakrywać tylko warzywa i orzechy. Gotujemy 20-30 minut. Zupę miksujemy. Doprawiamy solą. Podajemy posypaną szczypiorkiem i uprażonymi nerkowcami.

Komentarze do przepisu (3)

przyjaciel 25 lipca
Na pewno przepyszna, pięknie dekorujesz potrawy :)
FoodSafari 25 lipca
dziękuję☺
KulinarnaChwila 26 lipca
Pyszotka:)
Składniki
  • 500 g młodej cukinii, najlepiej żółtej
  • 150 g uprażonych nerkowców
  • ząbek czosnku
  • łyżka masła
  • sól morska
  • do podania szczypiorek
  • uprażone nerkowce
Składniki