Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kremowa zupa z cukinii"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 222
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 521
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 222
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 521
Składniki
Cebulę obierz, posiekaj. Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w grubą kostkę. W garnku rozgrzej masło. Zeszklij na nim cebulę. Dołóż ziemniaki. Warzywa w garnku zalej bulionem. Całość zagotuj.
Zmniejsz płomień pod bulionem z ziemniakami. Gotuj je dalej ok. 10 minut. W tym czasie cukinie oczyść, pokrój na kawałki. Wrzuć do zupy i gotuj kolejne 10 minut.
Wyjmij trochę cukinii, resztę zupy zmiksuj. Przypraw ją vegetą, solą oraz pieprzem. Gotową zupę rozlej do kokilek lub miseczek. Do każdej włóż trochę kostek cukinii. Skrop oliwą. Posyp grubo posiekanym koperkiem i szczypiorkiem.
Jedna porcja zawiera:150 kcal
Ile pracy to wymaga:YŹródło: Tina