Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kremowa zupa szparagowa"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 649
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 58
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 777
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 649
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 58
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 777
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 35 minut
Cebulę obrać, posiekać. Szparagi oczyścić, odciąć zdrewniałe końcówki, opłukać. Pędy pokroić na kawałeczki. W garnku rozgrzać masło, wrzucić cebulę, smażyć około 6 minut. W połowie czasu smażenia dołożyć szparagi. Warzywa zalać bulionem (z kostki) oraz mlekiem. Gotować 10 minut.
Kiedy warzywa będą już miękkie, wyjąć kilka kawałeczków szparagów i odłożyć je do dekoracji. Pozostałe wraz z wywarem zmiksować blenderem i połączyć ze śmietaną.
Zupę przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz cukrem. Rozlać do miseczek. Udekorować odłożonymi kawałeczkami szparagów.Źródło: Życie na gorąco