Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kremowa zupa porowa"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20671
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 56
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20671
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 56
Składniki
Obraną cebulę pok rój w kosteczkę. Oczyść starannie, opłucz, posiekaj w cienkie krążki por. W rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej masło. Wrzuć cebulę, zeszklij. Dodaj krążki pora. Smaż, mieszając, 3-5 minut.
Warzywa zalej bulionem (może być z kos tki). Gotuj zupę na średnim ogniu ok. 30 minut. Zmiksuj na krem (odłóż część krążków pora). Dopraw solą, pieprzem, gałką i kurkumą. Włóż odłożone krążki. Podawaj z grzankami z opieczonych tostów.
porcje, czas ok. 45 min; porcja – 260 kcal, cena 1,30 zł.Źródło: Świat kobiety