Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kremowa zupa kurkowo-borowikowa"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Składniki
Umyj i oczyść grzyby, pokrój na mniejsze kawałki.
Bekon pokrój na małe kawałki, cebulę posiekaj. Podsmaż na patelni, aż cebula się zrumieni, a bekon zrobi się chrupiący.
Dodaj pokrojone grzyby i podsmażaj około 20 minut. Przełóż do garnka, zalej bulionem i gotuj 10 minut. Wymieszaj śmietanę z mąką. Wlej do garnka, mieszając, zagotuj. Dodaj sól i pieprz do smaku, możesz też nieco zaostrzyć zupę, dodając odrobinę soku z cytryny.
: Zupa zyska świeży aromat, jeśli dodasz sporą porcję posiekanego kopru.Źródło: Olivia