Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kremowa zupa kurkowa"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 234
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 163
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 234
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 163
Składniki
Kurki oczyść. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Pory oczyść, opłucz, potnij w plasterki. Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w kostkę.
W garnku rozgrzej olej z masłem. Wrzuć cebulę, czosnek oraz plasterki porów. Smaż razem przez chwilę. Dołóż ziemniaki i kurki. Podlej winem. Gotuj na dużym płomieniu przez 2–3 mi nuty. Następnie w garnku zalej bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, zmniejsz płomień i gotuj jeszcze ok. 20 minut.
Wyjmij trochę kurek do dekoracji, resztę zupy zmiksuj. Wymieszaj ze śmietaną. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Mocno podgrzej.
Gotową zupę rozlej do talerzy. Udekoruj odłożonymi kurkami oraz posiekaną kolendrą, ew. natką.Źródło: Tina