Kremowa zupa dyniowo-paprykowa

Kremowa zupa dyniowo-paprykowa
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: luw78
Rozgrzewająca zupa na ostro. Przepis na ok. 1,5 L zupy.

Składniki

Przygotowanie

  1. W rondlu rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę. Gdy się podsmaży dorzucamy czosnek. Po chwili dodajemy pokrojony w kawałki miąższ z dyni oraz pokrojoną paprykę. Chwilę podsmażamy a następnie zalewamy bulionem lub wodą. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy płomień i gotujemy do miękkości (ok. 30 min). Przyprawiamy, dodajemy jogurt i blendujemy na krem. Zupa jest dość ostra, rozgrzewająca. Polecam. Ja przed podaniem posypałam ziarnami słonecznika i pestkami dyni.

Komentarze do przepisu (1)

GREGORHSPEED 27 listopada 2015
Pysznie <3
Składniki
Składniki