Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa na ostro. Przepis na ok. 1,5 L zupy.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 606
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 903
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 606
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 903
Składniki
W rondlu rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę. Gdy się podsmaży dorzucamy czosnek. Po chwili dodajemy pokrojony w kawałki miąższ z dyni oraz pokrojoną paprykę. Chwilę podsmażamy a następnie zalewamy bulionem lub wodą. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy płomień i gotujemy do miękkości (ok. 30 min). Przyprawiamy, dodajemy jogurt i blendujemy na krem. Zupa jest dość ostra, rozgrzewająca. Polecam. Ja przed podaniem posypałam ziarnami słonecznika i pestkami dyni.