Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z ziemniaków, doprawiona chrzanem, podana z groszkiem ptysiowym i chipsami z kiełbasy chorizo.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Składniki
Plasterki kiełbasy kładziemy na rozgrzanej patelni i smażymy, aż będą chrupiące. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Ziele angielskie i gorczycę ucieramy w moździerzu. Mieszamy z resztą przypraw. Marchew - ziemniaki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Zalewamy bulionem (lekko powyżej linii warzyw) i gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie. Miksujemy, jeśli krem jest bardzo gęsty dolewamy trochę bulionu lub wody. Dodajemy chrzan i przyprawy do smaku. Gotujemy jeszcze 5 minut. Na końcu dodajemy śmietanę i koperek. Zupę podajemy z chipsami i groszkiem ptysiowym.