Krem z zielonych warzyw z tortelloni

Krem z zielonych warzyw z tortelloni
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Futka
Propozycja na smakowity i pożywny krem z zielonych warzyw, który doda nam zdrowej energii. Zupa idealnie komponuje się z włoskimi pierożkami tortelloni :)

Składniki

  • 1,2 litra bulionu
  • 1 mały brokuł
  • 2 ziemniaki
  • 1/2 cukinii
  • 150 g zielonego groszku
  • 150 g liści szpinaku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • plaster masła
  • 2 łyżki śmietany
  • słodki sos sojowy
  • sól i pieprz
  • DODATKI
  • pierożki tortelloni

Przygotowanie

  1. Do gotującego się bulionu wkładamy różyczki brokuła oraz pokrojone ziemniaki i gotujemy do miękkości. Na maśle szklimy pokrojoną cebulkę, a następnie dodajemy liście szpinaku, pokrojoną w kostkę cukinię oraz drobno posiekany czosnek i chwilę dusimy. Warzywa z patelni przekładamy do gotującego się bulionu wraz z zielonym groszkiem oraz natką pietruszki i gotujemy wszystko jeszcze około 10 minut.

  2. Zawartość garnka miksujemy na jednolitą i gładką masę, dodajemy 2 łyżki śmietany, doprawiamy słodkim sosem sojowym, solą oraz świeżo zmielonym pieprzem i ponownie zagotowujemy.

  3. Gotowy krem podajemy z pierożkami tortelloni. Możemy użyć gotowych lub przygotować je sami np. tortelloni ze szpinakiem i ricottą.

    Życzę smacznego! :)

Komentarze do przepisu (8)

BEATA1978 25 lutego 2016
Same pyszne warzywa w tej zupie, no i te pierożki... mniam :)
Konto usunięte 25 lutego 2016
Zielono mi :) Super zdrowo i kolorowo
Obserwator 25 lutego 2016
Nic tylko rozkoszować się i zupą jak i przepięknym zdjęciem !!!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1,2 litra bulionu
  • 1 mały brokuł
  • 2 ziemniaki
  • 1/2 cukinii
  • 150 g zielonego groszku
  • 150 g liści szpinaku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • plaster masła
  • 2 łyżki śmietany
  • słodki sos sojowy
  • sól i pieprz
  • DODATKI
  • pierożki tortelloni
Składniki