Krem z zielonych warzyw

Krem z zielonych warzyw
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: kalina11
Zupa na zielono, w jednym talerzu mamy selera, por, brokuła, rukolę warzywa które łączy nie tylko kolor ale też witaminy niezbędne dla naszego zdrowia. W tej zupie przemycimy coś czego nasza rodzina nie lubi.

Składniki

  • 1 por biała część
  • 4 gałązki selera naciowego
  • 1/2 brokuła
  • 1 cebula duża
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 opakowania rukoli
  • Pieprz ziołowy
  • 1/3 szklanki słodkiej śmietany
  • 750 ml wywaru warzywnego
  • 1 szklanka ugotowanego makaronu drobnego muszelki
  • masło klarowane
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • 2 liście laurowe

Przygotowanie


  1. Warzywa wszystkie dokładnie myję.Por, seler kroję,brokuł dzielę na różyczki. Cebule, czosnek obieram i kroję drobno. przesmażam na maśle, dodaję por i dalej smażę na wolnym ogniu, dodaję seler, liście laurowe, wlewam bulion i gotuję około 10 minut. Wkładam różyczki brokuła i gotuję jeszcze 4 minuty. Zupę miksuję blenderem, dodaję rukolę i znowu miksuję, wlewam śmietanę, doprawiam solą, pieprzem. Podaję z rukolą i makaronem, natką.

Komentarze do przepisu (2)

Orionka 10 lutego 2018
Dobre! Biorę :)
Nevermore 11 lutego 2018
Super zupa, pycha :)
Składniki
  • 1 por biała część
  • 4 gałązki selera naciowego
  • 1/2 brokuła
  • 1 cebula duża
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 opakowania rukoli
  • Pieprz ziołowy
  • 1/3 szklanki słodkiej śmietany
  • 750 ml wywaru warzywnego
  • 1 szklanka ugotowanego makaronu drobnego muszelki
  • masło klarowane
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • 2 liście laurowe
Składniki