Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na pomidory w pełni, a najlepsze są te zerwane własnoręcznie - ja mam to szczęście. Zapraszam, więc na aromatyczny krem pomidorowy.
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 24
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 24
Składniki
Pomidory umyć, sparzyć wrzątkiem, a następnie obrać ze skórki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulkę, dodać pomidory i gotować na małym ogniu do miękkości pomidorów. Całość dokładnie zblendować. W osobnej misce wymieszać mąkę pszenną ze śmietaną, zahartować gorącą zupą, dodać do reszty zupy dokładnie mieszając. Doprawić solą , pieprzem i całość zagotować. W razie potrzeby można dolać wody.
Podawać z ulubionym makaronem, ryżem lub kluskami. Smacznego :)