Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, rozgrzewająca, sycąca, lekko wybuchowa ;) zupa. Idealna na tę porę roku. Smacznego
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 921
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 921
Składniki
Obraną i umytą marchew, pietruszkę, selera gotujemy razem z soczewicą w osolonej wodzie z dodatkiem przypraw.
Na patelni zrumieniamy cebulę na złoty kolor. Pod koniec dodajemy pomidory z puszki i jeszcze chwilkę smażymy. Gdy jarzyny i soczewica są miękkie, dodajemy przesmażoną cebulę i pomidory. Gotujemy jeszcze około 20 min.
Lekko przestudzoną zupę blendujemy. Podajemy z grzankami, groszkiem ptysiowym lub solo :) Smacznego