Krem z pora z prażonymi migdałami

Krem z pora z prażonymi migdałami
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: turek
Jest to prosty, smaczny i szybki w przygotowaniu krem, który przygotujesz w 30 minut. Jest delikatny, a chrupkości nadaje dodatek prażonych migdałów.

Składniki

  • 1 l bulionu warzywnego
  • biała część 1 pora
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 40 g masła
  • 100 ml śmietanki 30%
  • 40 g prażonych migdałów
  • Do smaku: sól, pieprz biały mielony

Przygotowanie

  1. Czosnek drobno posiekać i rozetrzeć z solą. Cebulę pokroić w drobną kostkę, a pora w półplasterki. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić kolejno cebulę i przesmażyć pora. Następnie dodać czosnek i przełożyć do bulionu. Gotować przez 10 minut i zblendować z dodatkiem śmietanki. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem białym mielonym.

  2. Zupę podawać z prażonymi płatkami migdałów.
    Zupa jest gotowa;)
    Smacznego!

Komentarze do przepisu (2)

Dariusz-D 11 marca
Bardzo fajna zupa :-)
SprytnaChochla 12 marca
Super smaki!
Składniki
  • 1 l bulionu warzywnego
  • biała część 1 pora
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 40 g masła
  • 100 ml śmietanki 30%
  • 40 g prażonych migdałów
  • Do smaku: sól, pieprz biały mielony
Składniki