Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam zupę krem z pora i ziemniaków. Zupa bardzo smaczna i sycąca a dodatek grzanek zaspokoi każde podniebienie.
rondel, nóż, blender, łyżka,
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Składniki
Por po oczyszczeniu, opłukaniu pokroić na kawałki. Włożyć do rondla i zalać szklanką wody, gotować około 10 - 15 minut, dodać obrane opłukane i pokrojone w większe kawałki ziemniaki. Dodać bulion warzywny tyle żeby ziemniaki i por były zakryte. Gotować do miękkości warzyw. Po ugotowaniu zdjąć z ognia lekko przestudzić a następnie zmiksować na krem. Zupa po zmiksowaniu będzie mocno gęsta więc dodać jeszcze bulionu, doprawić do smaku pieprzem, solą i wymieszać. Ponownie wstawić do gotowania, dodać śmietanę i gotować około 3 -5 minut. Podawać gorącą z grzankami, z kleksem śmietany.