Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i aromatyczny krem. Polecam na jesienne dni.
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 58
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 14
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 100
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 517
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 58
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 14
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 100
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 517
Składniki
Dynię przekroić na pół, usunąć pestki, pokroić wraz ze skórką w kostkę i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 25 minut w temperaturze 200 stopni. Dynię lekko ostudzić i usunąć skórkę. Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę. Dodać do gotującego się bulionu. Cebulę oraz czosnek obrać i podsmażyć na patelni, na oleju. Również dodać do bulionu. Do bulionu przełożyć dynię (kawałek zostawić do dekoracji). Chwilę wszystko razem gotować. Zupę rozdrobnić blenderem na krem. Doprawić do smaku solą oraz imbirem. Krem podawać z pieczonymi kostkami dyni posypany podprażonymi pestkami dyni oraz świeżo zmielonym pieprzem.