Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1902
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 1994
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 30
Świetne połączenie smaków.
Odsłon: 401
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1902
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 1994
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 30
Świetne połączenie smaków.
Odsłon: 401
Składniki
Kukurydzę odcedzamy i wrzucamy do garnka, zalewamy wodą. Brokuły wrzucamy do garnka (jeśli są duże - rozdzielamy różyczki), zalewamy wodą. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Marchew kroimy na średniej wielkości kawałki. Do garnka z kukurydzą dodajemy cebulę, marchew i doprawiamy - kostką, ziołami i pieprzem. Do garnka z brokułami dodajemy cebulę, marchew, czosnek, i doprawiamy - pieprzem i kostką. Zupy gotujemy - brokuły mają być miękkie - ale nie za bardzo - zupa powinna mieć żywy zielony kolor, jeśli je przegotujemy - będzie blada! Kukurydzę gotujemy ok 15 minut. Zupy blendujemy - warzywa plus 1/3 wywaru - gdy krem jest za gęsty, rozcieńczamy go. Sposób nakładania: kremy wlewamy do kubków (jak na kawę), i równocześnie wlewamy na talerz. Posypujemy pestkami dyni.