Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio bardzo polubiliśmy różnego rodzaje kremy z warzyw. Tym razem przyszedł czas na kalarepkę. Wspaniały smak, delikatny, podkreślony przez jarzyny i makaron ryżowy.
Szybka prosta sałatka na kolację lub do pracy
Odsłon: 34
Polecam.
Odsłon: 2598
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 268
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 29
Szybka prosta sałatka na kolację lub do pracy
Odsłon: 34
Polecam.
Odsłon: 2598
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 268
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 29
Składniki
Kalarepki obieramy, kroimy w kostkę, zalewamy 1,5 l zimnej wody, zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy jeszcze 30 min. Zestawiamy z ognia i studzimy. Przestudzoną zupę blendujemy. Marchew, pietruszkę i seler obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do zupy dodajemy jarzyny, gotujemy do ich miękkości, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Do zupy dodajemy makaron, mieszamy i zostawiamy na 7 min pod przykryciem (od czasu do czasu mieszamy). Podajemy z posiekaną natką pietruszki.