Krem z dyni

Krem z dyni
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Jesienią najlepsze są zupy rozgrzewające.Za oknami deszcz i zimno w sklepach można jeszcze kupić świeże warzywa,wiec czemu nie skorzystać.

Składniki

  • 1 mała dynia
  • 2 marchewki
  • 2 małe ziemniaki
  • 3 ząbki czosnku
  • 250 ml.wywaru drobiowego
  • 2 łyżki wina białego
  • imbir
  • odrobina tabasco
  • sól,pieprz czarny
  • oliwa z oliwek
  • płatki migdałowe

Przygotowanie

  1. Wszystkie warzywa pokroić w drobną kostkę.
    Podusić na odrobinie oliwy z oliwek,następnie dodać wywar i wino,gotować aż warzywa będą miękkie.
    Całość zblendować doprawić przyprawami do smaku.
    Na patelni uprażyć migdały.
    Podawać z odrobiną śmietany i prażonymi migdałami.


    SMACZNEGO!!!

Komentarze do przepisu (2)

Futka 21 października 2014
Pyszny kremik :)
monikagotuje 21 października 2014
Dziękuje
Składniki
  • 1 mała dynia
  • 2 marchewki
  • 2 małe ziemniaki
  • 3 ząbki czosnku
  • 250 ml.wywaru drobiowego
  • 2 łyżki wina białego
  • imbir
  • odrobina tabasco
  • sól,pieprz czarny
  • oliwa z oliwek
  • płatki migdałowe
Składniki