Krem z cukinii z makaronem ryżowym

Krem z cukinii z makaronem ryżowym
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: foodmania
Naturalnie pyszna i lekka ;)

Składniki

  • cukinia pół dużej sztuki
  • makaron ryżowy nitki 50g
  • jogurt naturalny 1 łyżeczka
  • koperek 1 łyżeczka
  • przyprawy: sól morska, pieprz cytrynowy, ostropest plamisty po szczypcie

Przygotowanie

  1. Cukinię obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki, a następnie ugotować w małej ilości wody.

  2. Ugotowaną cukinię odcedzić z nadmiaru wody i zblendować z dodatkiem przypraw oraz ostropestu.

  3. Makaron ryżowy zalać wrzątkiem i odstawić na 3 minuty pod przykryciem, odcedzić.

  4. Zupę podawać z dodatkiem jogurtu naturalnego i koperku.

Składniki
  • cukinia pół dużej sztuki
  • makaron ryżowy nitki 50g
  • jogurt naturalny 1 łyżeczka
  • koperek 1 łyżeczka
  • przyprawy: sól morska, pieprz cytrynowy, ostropest plamisty po szczypcie
Składniki