Krem z cukinii i zielonego groszku

Krem z cukinii i zielonego groszku
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: ElMar
Przepis na krem z zielonych warzyw na ostro.

Składniki

  • ¾ szklanki mrożonego groszku
  • mała cukinia
  • ½ szklanki wywaru warzywnego
  • ½ łyżeczki oliwy z oliwek
  • kawałeczek papryczki chilli
  • ½ łyżeczki startej skórki cytryny
  • łyżeczka zmielonej mięty
  • łyżeczka lubczyku
  • grzanki z ciemnego pieczywa

Przygotowanie

  1. Cukinię ścieramy na tarce, wkładamy do garnka z groszkiem i zalewamy wywarem. Gotujemy przez ok. 15 minut.

    Miksujemy na krem, doprawiamy do smaku, polewamy oliwą. Podajemy grzankami z ciemnego pieczywa.

Komentarze do przepisu (6)

fafiatko 21 lipca 2019
Bardzo smaczne połączenie, chetnie wykorzystam przepis!
Docherro 22 lipca 2019
Pycha i ta grzaneczka...mniam..:)
slodkisentyment 22 lipca 2019
Świetna zupa :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • ¾ szklanki mrożonego groszku
  • mała cukinia
  • ½ szklanki wywaru warzywnego
  • ½ łyżeczki oliwy z oliwek
  • kawałeczek papryczki chilli
  • ½ łyżeczki startej skórki cytryny
  • łyżeczka zmielonej mięty
  • łyżeczka lubczyku
  • grzanki z ciemnego pieczywa
Składniki