Krem z białych szparagów i sera koziego

Krem z białych szparagów i sera koziego
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Są pewne smaki, które komponują się idealnie. Naszym zdaniem białe szparagi, nieziemsko lekkie w połączeniu z delikatną roladką sera koziego, współgrają. W zasadzie nie potrzeba żadnego uzupełnienia. Grzanki to tylko dodatek.

Składniki

  • 2 pęczki białych szparagów
  • 1 łyżka masła koziego
  • 200 g miękkiego sera koziego
  • 1,5 litra bulionu warzywnego
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Szparagi kroimy na kawałki. Smażymy na maśle, zalewamy gorącym bulionem (jednocześnie dodajemy pokruszony ser).

    Gotujemy ostro przez 30 min. od czasu, do czasu podlewamy wrzątkiem.

    Przecieramy przez sito, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    Opcjonalnie podajemy z grzankami.

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 05 sierpnia 2020
Super dla alergików ;)
Składniki
  • 2 pęczki białych szparagów
  • 1 łyżka masła koziego
  • 200 g miękkiego sera koziego
  • 1,5 litra bulionu warzywnego
  • sól, pieprz
Składniki