Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbuj ten przepis i przygotuj obiad w pół godziny! Pożywna zupa z buraków i marchewki z pieczonymi kotlecikami.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 265
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 265
Składniki
Zupa: Do garnka dodajemy obrane buraki, marchew, cebulę i puszkę białej fasoli. Zalewamy litrem bulionu i gotujemy przez około 30 minut do miękkości warzyw. Gotową zupę blendujemy.
Kotlety: Do mięsa mielonego dodajemy jajko, otręby i przyprawy. Wyrabiamy do połączenia się składników. Z mięsnej masy formujemy kotleciki i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Kotleciki pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Porcję zupy podajemy z pieczonymi kotlecikami i posypujemy koperkiem świeżym lub suszonym. Smacznego!