krem warzywny

krem warzywny
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: magusia87
Zdrowa i pożywna zupa

Składniki

  • skrzydełka drobiowe, 3 szt
  • kapusta młoda, 1/2 małej główki
  • cebula biała, 1 szt
  • pomidory świeże, 3 szt
  • Papryka czerwona, 1 szt
  • papryka zielona, 1 szt
  • marchewka, 2 szt
  • Natka pietruszki
  • kostka mięsna rosołowa
  • sól, pieprz kolorowy
  • zupa cebulowa w proszku, 2 op.

Przygotowanie

  1. przygotuj wywar mięsny i rozpuść w nim kostkę rosołową

  2. warzywa umyj, pokrój drobno i ugotuj w wywarze dodając pod koniec zupę w proszku

  3. całość (oddzielając skrzydełka) zmiksuj blenderem

  4. zupę wlej do naczyń i posyp natką pietruszki

  5. Ja z reguły podaję z grzankami które robię z drobno pokrojonego chleba obsmażonego na łyżce oliwy z oliwek. (nie musi być to świeże pieczywo)

Komentarze do przepisu (3)

Konto usunięte 27 kwietnia 2012
Pyszna taka zupka .
babciaaneczka 28 kwietnia 2012
Ja grzanki do zup miksowanych w czasie smażenia na odrobinie oliwy posypuję przyprawą, najczęściej jest to... Czytaj całość »
Ja grzanki do zup miksowanych w czasie smażenia na odrobinie oliwy posypuję przyprawą, najczęściej jest to marynata
staropolska do mięsa firmy Kamis. Wtedy grzanki są pikantniejsze, a jeśli zostają po obiedzie, są natychmiast chrupane przez domowników.U mnie takie zupki nazywają się "przegląd lodówki". Co się znajdzie, idzie do garnka. Pozdrawiam.
kuchcik2 29 kwietnia 2012
Bardzo lubię takie zupki, choć teraz jak będzie młoda włoszczyzna i wszystkie inne warzywa młode, mogą być... Czytaj całość »
Bardzo lubię takie zupki, choć teraz jak będzie młoda włoszczyzna i wszystkie inne warzywa młode, mogą być nie miksowane-wspaniałe!!!! Bardzo już na to czekam.
Składniki
  • skrzydełka drobiowe, 3 szt
  • kapusta młoda, 1/2 małej główki
  • cebula biała, 1 szt
  • pomidory świeże, 3 szt
  • Papryka czerwona, 1 szt
  • papryka zielona, 1 szt
  • marchewka, 2 szt
  • Natka pietruszki
  • kostka mięsna rosołowa
  • sól, pieprz kolorowy
  • zupa cebulowa w proszku, 2 op.
Składniki