Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aksamitny krem szparagowo-brokułowy
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6319
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 134
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 770
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6319
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 134
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 770
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oliwie. Dodać pokrojone ziemniaki, chwilę razem smażyć. Zalać bulionem warzywnym, posolić, popieprzyć, gotować 10 minut.
Brokuły podzielić na różyczki, ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki, pokroić na mniejsze kawałki, dodać do zupy. Gotować kolejne 5 minut.
Gotową zupę zmiksować do gładkiej, aksamitnej konsystencji. Krem można zaprawić śmietaną.